• 0745748748
  • 0747125125
  • contact@elemn.ro
Nu aveţi produse adaugate în coş

Termeni și Condiții

Termeni si conditii de utilizare a site-ului elemn.ro

1. Definitii
1.1. In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

elemn – Denumire conventionala ce face referire la CARPAT M.C. 2013 SRL.


SITE: reprezinta SITE-ul Internet apartinand CARPAT M.C. 2013 SRL, care se afla la adresa www.elemn.ro, prin intermediul caruia UTILIZATORUL are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de catre CARPAT M.C. 2013 SRL.

CARPAT M.C. 2013 SRL: reprezinta societatea CARPAT M.C. 2013 SRL, cu sediul social in Str. Prof. Gheorghe Museteanu 21 Cod 087246, Sat Dobreni, Giurgiu, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Giurgiu sub nr. J52/282/2013, cod fiscal RO31639110.

UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare;

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii CARPAT M.C. 2013 SRL.

Pret RRP - Recommended Retail Price, adica Pret Recomandat de Furnizor - este informatia prezentata pentru unele produse in vecinatatea pretului de vanzare (in stanga in pagini cu produse multiple, sub pretul vanzare in pagina individuala a produsului), cu font mai mic decat cel cu care e scris pretul de vanzare si culoare gri. Pentru produsele care sunt oferite la vanzare la pretul RRP, acesta este afisat doar ca si pret de vanzare. Pretul RRP NU este un pret de referinta folosit de elemn.ro in spatiile sale si trebuie sa fie folosit doar ca informatie/recomandare de la furnizorii elemn.ro. Afisam acesta informatie pentru a fi folosita in evaluarea comparativa a produsului si clientul intelege ca prin marcarea mai putin evidenta aceasta informatie nu este de natura sa produca confuzie si ca, la actiunea de cumparare si in Cosul Meu https://www.elemn.ro/cart este clar pretul de vanzare practicat pentru fiecare produs.

2. Continutul site-ului
Prin continutul site-ului, in sensul prezetelor termeni si conditii se vor intelege:

  • Oricare dintre informatiile aflate pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
  • continutul oricarui e-mail trimis, de catre elemn, CLIENTILOR sai prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie transmisa prin orice mijloc, de catre un angajat al elemn, catre oricare dintre CLIENTII Site-ului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acestia;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de elemn intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care elemn are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la elemn, sau alte date privilegiate ale acesteia.

 

CAMPANIE - actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul site-ului a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre elemn. 

SERVICIU - serviciul de comert electronic, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice. 

MEMBRU - Persoana fizica care obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre elemn (electronic, telefonic, etc), in baza unui acord de utilizare existent intre elemn si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU. 

CLIENT - Persoana fizica care are calitatea de MEMBRU elemn si/sau persoana care a plasat cel putin o comanda pe site.

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.G. 34/2014 orice contract incheiat intre profesionist ÅŸi consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanÅ£a organizat, fara prezenÅ£a fizica simultana a profesionistului ÅŸi a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanÅ£a, pana la ÅŸi inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;

CONTRACT Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre elemn intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea elemn cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea sau promisiunea de vanzare a unui produs / serviciu de catre elemn catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre elemn, indiferent de modalitatea de livrare;

3. General
3.1. Prezentul Document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului / Continutului / Serviciului de catre Utilizator, Membru sau Client, in cazul in care acesta din urma nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre elemn si acesta.

3.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului / Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care Continutul respectiv are conditii de folosire distinct formulate.

3.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea Siteului public disponibil www.elemn.ro.

3.4. Prin folosirea Siteului / Continutului / Serviciului, Utilizatorul, Membrul sau Clientul este responsabil pentru consecintele care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, Utilizatorul, Membrul sau Clientul raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, elemn sau oricarui tert cu care elemn are incheiate un Contract valabil, in conformitate cu legislatia in vigoare.

3.5. In cazul in care Utilizatorul, Membrul sau Clientul nu este de acord si / sau nu accepta si / sau isi revoca acceptul manifestat pentru prezentul Document:

3.5.1. Acesta renunta la: accesul la Site / Continut / Serviciu, alte servicii sau produse oferite de elemn prin intermediul Siteului, primirea newslettere-lor/ alertelor si / sau comunicarilor din partea elemn de orice natura (posta electronica, apel telefonic, SMS etc);

3.5.2. elemn va limita accesul la toate informatiile care fac referire la Membru sau Client din baza sa de date fara a continua prelucrarea acestora si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta. elemn va retine datele cu caracter personal ale Membrului sau Clientului in baza sa de date in scopul accesarii viitoare a acestora la solicitarea Membrului sau Clientului. Datele cu caracter personal ale Membrului sau Clientului vor fi sterse in urma unei solicitari exprese trimise de acesta in scris prin folosirea informatiilor de contact existente pe Site.

3.6. Membrul / Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si / sau de a accepta Documentul, in forma disponibila in acel moment

3.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, Membrul / Clientul poate contacta elemn, sau poate sa foloseasca legaturile din Continutul accesat pe Siteul elemn destinate acestui scop.

3.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea comenzilor plasate, inainte de livrarea de catre elemn a produselor comandate, si isi revoca acordul exprimat cu privire la termenii si conditiile prezentului Document in cursul derularii unei Comenzi, Clientul va indica motivele revocarii acordului sau, urmand a stabili impreuna cu elemn modalitatea optima de solutionare a respectivei situatii. Daca in urma revocarii acordului, Clientul solicita in mod expres si neechivoc anularea comenzilor aflate in derulare, elemn le va anula comenzile, urmand a restitui Clientului sumele achitate in termenul prevazut de lege.

3.9. Acest Site este adresat numai Membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani, respectiv persoanelor juridice care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre elemn, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania sau care indica in mod expres catre elemn o adresa de livrare de pe teritoriul Romaniei a produselor comandate. Devenind Membru, elemn va considera ca persoana intruneste conditiile sus mentionate.

 

4. Continut

4.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si / sau Continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a elemn sau administratorului acestuia, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si / sau publicare).

4.2. Utilizatorului, Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si / sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt Context decat cel original intentionat de elemn, includerea oricarui Continut in afara Siteului elemn, indepartarea insemnelor care reprezinta dreptul de autor al elemn asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, in lipsa acordului exprimat in mod expres de catre elemn sau administratorului acestuia.

4.3. Orice Continut la care Utilizatorul, Membrul sau Clientul are sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prevederilor prezentului Document, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre elemn si acesta care poate deroga in tot sau in parte de la prevederile prezentului Document.

4.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si / sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, precum si in relaite cu elemn, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului si cu legislatia in materie si numai cu acordul scris prealabil al elemn.

4.5. In cazul in care elemn confera Utilizatorului, Membrului / Clientului sau altui tert interesat, dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Continut, la care acestia au sau pot obtine acces in urma acestui acord, dreptul de utilizare se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi si sau sectiuni definite in acord, pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi sau sectiuni pe Site sau a perioadei definite in acord si in limitele acordului, in cazul in care acestea exista.
Existenta unui acord de utilizare incheiat in mod expres de catre elemn cu un tert, un Utilizator, Membru sau Client, nu reprezinta un angajament Contractual din partea elemn pentru respectivul tert, Membru / Client care obtine acces la Continut sau la anumite sectiuni ale Siteului, in sensul in care iSYLE Retail are dreptul de a modifica, actualiza sau completa in orice mod si in orice moment Continutul Siteului sau a sectiunilor acestuia, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

4.6. Niciun Continut transmis catre Utilizator, Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si / sau vizualizare nu constituie o obligatie Contractuala din partea elemn si / sau al unui angajat al elemn care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care transferul exista, fata de respectivul Continut.

4.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului Siteului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista. Incalcarea prezentei sectiuni, confera dreptul elemn de a intreprinde masurile legale care se impun impotriva utilizarii nepermise a Continutului websiteului, in vederea repararii potentialelor prejudicii materiale si de imagine aduse companiei elemn.

4.8. Postarea de catre dvs. pe Site, nu constituie o derogare a elemn de la orice drept asupra sau in legatura cu Siteul. In afara celor acordate in mod expres in prezentul Document, nu dobanditi nici un drept, titlu sau interes asupra sau in legatura cu Siteul.

4.9. Toate programele software utilizate in acest Site, Continutul si elaborarea acestuia precum si softul in totalitate sunt protejate de legile privind dreptul de autor. Orice alta utilizare, inclusiv reproducerea, modificarea, distribuirea, republicarea, transmiterea, afisarea sau executarea Continutului acestui Site nu sunt permise fara obtinerea consimtamantului prealalbil scris al elemn si / sau al administratorului acestuia.

4.10. Cu exceptia unor prevederi contrare, Siteul, inclusiv tot Continutul acestuia cum ar fi design-ul, textul, grafica, logo-urile, imaginile, clipurile audio, precum si alte aspecte legate de Site si respectiv de Continut, sunt protejate de normele privind drepturile de autor si de alte legi in materia proprietatii intelectuale in vigoare si reprezinta proprietatea elemn si a administratorului de drept al acestuia.

4.11. Continutul poate fi modificat oricand de catre elemn, imaginile, design-ul, textul, grafica, logourile, clipurile audio precum si alte aspecte legate de Site si respectiv de Continut avand caracter de sugestie de prezentare.

 

5. Contact

5.1. elemn publica pe Site datele de identificare si contact actualizate, spre informarea Utilizatorilor, Clientilor sau Membrilor.

5.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al Serviciului prezent pe Site, Utilizatorul, Membrul sau Clientul permite elemn sa il contacteze prin orice mijloc disponibil si mutual agreat, exclusiv in scopul comercial declarat si in vederea realizarii acestui scop, inclusiv prin accesarea mijloacelor electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

5.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea elemn de a contacta Utilizatorul, Membrul sau Clientul, cu o posibilitate care poate fi accesata de elemn.

5.4. Accesarea Siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate elemn se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau prin orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului, Membrului sau Clientului. Astfel, elemn, va obtine acordul prealabil al Membrului sau Clientului, pentru primirea informatiilor si sau a notificarilor din partea elemn in modalitate electronica si / sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, SMS sau prin anunturi pe Site.

5.5. elemn isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/ serviciile prezente pe Site sau cu un Contract incheiat cu un Membru sau Client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS etc).

 

6. Politica de Newsletter si alerte

6.1. In momentul in care va veti crea un Cont pe Site sau veti accesa serviciile sau produsele elemn, va vom solicita exprimarea acordului prealabil cu privire la primirea de newslettere si / sau alerte din partea elemn, transmise prin posta electronica (e-mail, SMS) si / sau apel telefonic. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client sau Membru, poate fi modificata in orice moment, cu respectarea prevederilor art. 5.3.

6.2. Datele preluate de la un Membru sau Client, in scopul expedierii newslettere-lor si / sau alertelor, pot fi folosite de catre elemn in limitele Politicii de confidentialitate si a acordului prealabil exprimat de catre Membru sau Client.

6.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor de catre dumneavoastra se poate exprima in orice moment prin:
• 5.3.1. folosirea legaturii special destinate din cadrul Continutului oricaror newslettere si / sau alerte primite sau apeland numarul de telefon ++40 744 427 507;
• 5.3.2. folosirea optiunilor disponibile in Contul de Client, pentru modificarea acceptului sau primirii de newslettere si / sau alerte;
• 5.3.3. Contactarea elemn, utilizand instrumentele disponibile pe Site la sectiunea “Contact”, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.

6.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul acordat in general pentru prevederile prezentului Document.

6.5. elemn isi rezerva dreptul de a selectiona Membrul sau Clientul care si-a exprimat anterior acordul de a primi newsletter si / sau alerte, cat si dreptul de a elimina justificat din baza sa de date orice Membru sau Client, fara nici un angajament ulterior din partea elemn. In acest caz, Membrul sau Clientul se poate adresa Departamentului Relatii cu Clientii al elemn pentru a primi justificarile necesare in legatura cu orice decizie si / sau actiune intreprinsa in sensul prezentului articol sau va primi o informare cu privire la masurile intreprinse de elemn.

6.6. elemn nu va include in newslettere si / sau alertele transmise Membrului sau Clientului, niciun alt fel de material publicitar sub forma de Continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al elemn, la momentul expedierii newslettere-lor si / sau alertelor

 

7. Politica de plati si date

Platile pe site-ul elemn.ro, se pot face online prin card, prin intermediul platformei Mobilpay, prin transfer bancar, cat si ramburs. Nu se accepta plata cash.

7.1. Platile online sunt procesate direct de catre banca emitenta prin intermediul platformei MobilPay. Sistemul de plata este securizat la cele mai inalte standarde, inclusiv 3D Secure.

Datele cardului de plata ale Clientului/Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre www.elemn.ro, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

7.2. Platile prin transfer bancar se fac pe baza proformei emise, dupa efectuarea comenzii. Produsele sunt rezervate pentru 48 de ore, caz in care in lipsa unei plati comanda este anulata.

7.3. Platile ramburs, se proceseaza prin curier, veti plati valoarea comenzii in momentul in care veti primi coletul de la curier.

 

8. Politica de confidentialitate

Prin utilizarea Siteului, se considera ca ati acceptat Politica de Confidentialitate a elemn. Inainte de a ne oferi date cu caracter personal (inclusiv adresa de e-mail) prin intermediul Siteului elemn.ro vi se va solicita in mod expres sa acceptati aceasta politica.

Pentru vizualizarea Politicii de Confidentialitate a elemn.ro accesati acest link aici

 

9. Politica de vanzare online

9.1. Accesul la Serviciu

9.1.1. Accesul la Serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont.
9.1.2. Pentru a i se permite accesul la Serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile prezentului Document.
9.1.3. elemn isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul Document sau Clientului la Serviciu, si / sau la unele din modalitatile de plata acceptate, precum si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii pe Site, accesul si existenta Contului Membrului sau Clientului ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel elemn sau Clientii sai. Orice actiune de restrictionare sau execludere a unui Membru sau Client se va efectua cu respectarea prevederilor art. 5.5.
9.1.4. Un Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri / Clienti.
9.1.5. In situatia in care elemn constata neregularitati si / sau incalcari de orice fel ale prevederilor din prezentul capitol, care conduc la prejudicierea sau perturbarea in orice fel a activitatii companiei, elemn isi rezerva dreptul la libera sa alegere, de a anula, limita, restrictiona, suspenda sau exclude accesul Membrului sau Clientului la Continut sau Serviciu, cu respectarea prevederilor art. 5.5 cu privire la notificarea Membrului sau Clientului.

9.2. Produse si servicii

9.2.1. elemn poate publica pe Site informatii despre produse, servicii si / sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care elemn are incheiate Contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
9.2.2. Preturile vor fi afsate in moneda RON si la fel si reducerile de pret, iar moneda de referinta pentru calculul, plata si facturarea produselor comandate, va fi moneda locala RON.
9.2.3 In cazul unui pret eronat (pret in derizoriu, 0lei, survernit dintr-o eroare de sistem), comanda nu poate fi onorata. Daca s-a efectuat plata cu cardul, se deblocheaza suma platita in cel mai scurt timp.
9.2.4. In eventualitatea plasarii unei comenzi folosind un card in moneda Euro sau o alta moneda internationala, banca emitenta a cadrului dumneavoastra poate opera conversia in RON a sumei achitate pentru produsele achizitionate de pe Site, existand posibilitatea ca banca dumneavoastra sa perceapa un comision de schimb valutar. Astfel, va revine obligatia de a va informa cu privire la existenta unui astfel de comision inainte de a plasa o comanda pe Site. elemn nu este raspunzatoare pentru lipsa de informare a Membrilor sai. Pentru clarificare, in cazul platilor online, elemn nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.
9.2.5. In conditiile prevazute de lege, pretul produselor electornice de joasa tensiune afisat pe Site, include taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul, Membrul sau Clientul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la costul produsului, recomandam Contactarea echipei elemn.
9.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, elemn va debita Contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii.
9.2.7. Toate informatiile vizuale folosite pentru descrierea produselor si / sau serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie Contractuala din partea elemn acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

9.2.8 Pretul RRP -“Recommended retail price” adica “Pret recomandat de furnizor” este o informatie de la furnizor catre comercianti privind vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comerciale online sau cu prezenta fizica. Aceste recomandari au caracter pur informativ si nu au valoare juridica, nefiind obligatorii de aplicat, nefiind asimilate si nefiind incluse in vanzarile cu pret redus, astfel cum acestea sunt definite de OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata. Informatia RRP nu este pret de referinta practicat de elemn.ro in magazinul sau si produsele nu au fost oferite spre vanzare la acest pret de catre elemn.ro

9.3. Comanda Online

9.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe Site, prin adaugarea produsului / produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una din modalitatile de plata indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care CAMPANIA este activa si exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a acestuia.
9.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui Document si comanda emisa.
9.3.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca elemn il poate contacta, prin orice mijloc disponibil / agreat de elemn si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara Contactarea Clientului.
9.3.4. elemn poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
9.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a Tranzactiei, in cazul de platii online;
9.3.4.2. invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de elemn, in cazul platii online;
9.3.4.3. datele furnizate de catre Client, pe Site sunt incomplete sau incorecte;
9.3.4.4. activitatea Clientului pe Site poate si / sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel elemn si / sau partenerii acestuia;
9.3.4.5 realizarea a mai mult de doua incercari de livrare consecutive, esuate.
9.3.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, in conditiile prevazute in cadrul art. 9 din Ordonanta de Urgenta Guvernamentala nr. 34 din 2014 privind drepturile consumatorilor din cadrul Contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
9.3.6. In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din Contract, la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in Contul elemn, suma aceasta va fi returnata de catre elemn nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Clientul a fost de acord cu o alta modalitate de plata, indicata expres in scris de catre acesta. Ca urmare a unei retrageri din Contractual la distanta incheiat, nu vor cadea in sarcina Clientului plata de comisioane in urma rambursarii, acestea fiind integral suportate de catre elemn.
9.3.7. In cazul in care un produs comandat de catre Client, efectuand in prealabil o plata cu card bancar nu poate fi livrat de catre elemn, acesta din urma va informa Clientul asupra acestui fapt si va returna in Contul acestuia contravaloarea produselor, in termenul prevazut la art. 7.3.6, calculat de la data la care elemn a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din Contract (consulta Politica de Retur).
9.3.8. Clientul are dreptul de a anula sau modifica Continutul unei comenzi achitate cu cardul, in termen de maxim 48 de ore de la plasarea acesteia. In acest sens, Clientul va transmite in scris echipei elemn solicitarea de anulare sau modificare a comenzii.
9.3.9. In cazul in care Clientul a operat o modificare a comenzii conform art 7.3.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/ serviciilor comandate initial, elemn va returna in Contul Clientului suma reprezentand diferenta dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 14 zile calendaristice de la data la care elemn a luat la cunostinta acest fapt.
9.3.10. elemn nu isi asuma sa despagubeasca Clientul pentru prejudiciile directe si/sau indirecte cauzate de intarzierea in livrarea produselor.
9.3.11. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe Site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/ acceptate de catre Client dupa momentul efectuarii modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

9.4. Comanda telefonica
9.4.1. Clientul / Membrul elemn poate efectua comenzi telefonice la numarul de telefon afisat pe SITE. Clientul intelege ca, datele furnizate telefonic, vor fi folosite strict pentru inregistrarea si procesarea comenzii.

9.5. Contract si Finalizare
9.5.1. elemn va include in coletul expediat catre Client, functie de tipicul fiecarui produs, toate Documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/ serviciilor de catre Client. Suplimentar, elemn poate include in colet materiale publicitare pentru a-si promova propriile produse sau campanii (sau ale unor terti parteneri) precum si cadouri destinate fidelizarii Clientilor elemn.
9.5.2. elemn va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.
9.5.3. Contractul la care se adauga Documentele elemn care atesta livrarea catre Client a produselor Contractate de acesta, devine un Contract onorat.
9.5.4 Contract-ul intra in vigoare la emiterea facturii de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

9.6. Transport
9.6.1. Livrarea catre Client a produselor/ serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale Clientului elemn, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe Siteul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului Document Termeni si Conditii al elemn. De asemenea, potentialii terti parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Clientilor elemn, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului Document Termeni si Conditii al elemn. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Clientii elemn prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.
9.6.2. Livrarile se vor efectua in maximum 3 zile lucratoare de la Confirmarea Comenzii de catre elemn, insa termenul de livrare se poate extinde in anumite situatii izolate (de exemplu: conditii meteo nefavorabile, perioadele sarbatorilor legale, probleme tehnice neprevazute etc). Va vom notifica in cazul in care intampinam una dintre situatiile mai-sus mentionate. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului sus mentionat, elemn va informa Clientul prin e-mail, in termen de 7 zile de la lansarea comenzii, iar Clientul poate renunta la comanda, fara a avea dreptul de a solicita daune interese.
9.6.3. Toate produsele comercializate pe www.elemn.ro sunt livrate exclusiv pe teritoriul Romaniei.

9.7. Refuzul receptionarii coletului si Returnarea produselor

9.7.1. Clientul elemn poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, sau, dupa caz, poate returna produsele, in urmatoarele situatii:

9.7.1.1. Coletul prezinta deteriorari severe;

9.7.1.2. Produsele au fost livrate / facturat gresit;

9.7.1.3. Produsele prezinta defecte de fabricatie;

9.7.1.4 Produsele nu corespund descrierii;

9.7.1.5. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris elemn ca renunta la cumparare, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform prevederilor OG 34/2014 si cu conditia nedesigilarii coletului.

9.7.1.6. Avand in vedere ca produsele comercializate de elemn, sunt produse ce sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform art. 16 din OG 34/2014, deoarece sunt produse de lenjerie intima ce nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena, sens in care clientul nu mai este indreptatit la returnare decat in conditiile in care dupa desigilarea coletului, in colet va gasi un alt produs sau o alta marime a produsului, fata de cel/cea comandata de acesta

9.7.2. Clientul se obliga sa notifice elemn, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/telefon/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.

9.7.3. Clientului care a notificat elemn conform art 7.8.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, elemn considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

9.7.4. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului.

9.7.5. In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

9.7.6. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

9.7.7. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.6.1.1; 7.6.1.2; 7.6.1.3 precum si in cazul lipsei conformitatii, situatie in care elemn va suporta contravaloarea transportului.

 

10. Frauda

10.1. elemn nu solicita Utilizatorului, Membrului sau Clientului prin niciun mijloc de comunicare (e-mail / telefonic / SMS etc.) informatii referitoare la date confidentiale, carduri bancare sau parole personale.

10.2. Utilizatorul / Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre orice tert, a datelor sale confidentiale.

10.3. elemn declina orice responsabilitate, in situatia in care Utilizatorul / Clientul / Membrul este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care pretinde ca este reprezentant al elemn sau ca reprezinta interesele elemn.

10.4. Utilizatorul / Clientul / Membrul va informa elemn asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

10.5. elemn nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru / Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe Site poate opta pentru dezactivarea Contului de Client aferent acestei adrese de e-mail, cu indeplinirea conditiilor mentionate la art. 5.3. din prezentul Document.

10.6. Comunicarile realizate de catre elemn prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii Continutului.

10.7. Urmatoarele scopuri, odata atinse, vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului / Continutului si / sau al elemn, aceasta din urma rezervandu-si dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
10.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru / Client prin folosirea unui Cont sau prin orice alta metoda;
10.7.2. de a altera sau de a modifica Continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre elemn catre Membru / Client;
10.7.3. de a afecta performantele serverului / serverelor pe care ruleaza Siteul;
10.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, Continutul expediat prin orice mijloc de catre elemn catre Membru / Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al Continutului.


11. Limitare de responsabilitate

elemn nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

 

12. Forta majora si cazul fortuit

12.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

12.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

12.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

12.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

12.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 9.3.

 

13. Litigii

13.1. Prin folosirea/ vizitarea/ vizualizarea/ etc Siteului si / sau al oricarui Continut trimis de catre elemn Utilizatorului, Membrului sau Clientului prin accesare si / sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".

13.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Utilizator, Membru sau Client si elemn se va rezolva pe cale amiabila, partile depunand toate diligentele necesare in acest sens.

13.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Utilizator, Membru sau Client si elemn sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta din Bucuresti, in conformitate cu legile romane in vigoare.

13.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

13.5. Prezentul Document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

 

14. Dispozitii finale

14.1. elemn isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale Siteului / structurii acestuia / Serviciului precum si orice Continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

14.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, elemn nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe Site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc. care nu sunt facute de catre administratorul Siteului.

14.3. elemn isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si / sau legaturi pe oricare pagina a Siteului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

 

Document actualizat la data de:07.05.2022